Kuroniowie Diety poszukują lokalnych ekodostawców

Kuroniowie Diety poszukują lokalnych ekodostawców

Naturalność, lokalność i sezonowość – takie wartości przyświecają firmie diet pudełkowych Kuroniowie Diety, która gwarantuje, że codziennie dostarczy nam zdrowie pod same drzwi. Obecnie firma poszerza portfolio swoich ekodostawców i zaprasza do współpracy lokalnych producentów, którzy chcą, aby ich najlepszej jakości produkty trafiły na nasze stoły w postaci pysznych i wartościowych posiłków przygotowanych przez samych Kuroniów. 

Kuroniowie Diety współpracują już z małymi gospodarstwami, dzięki czemu zyskują wysokiej jakości warzywa i owoce, a lokalni producenci otrzymują wsparcie i stałe dostawy. Ale, jak podkreśla szef kuchni Jakub Kuroń, celem firmy jest systematyczne zwiększanie liczby podpisanych umów z  lokalnymi dostawcami i coraz większa kontrola drogi, którą żywność trafia na nasze stoły. 

 – Coraz więcej osób czyta etykiety i interesuje się pochodzeniem produktu. Wzrasta też świadomość, że jakość żywności ma duży wpływ na zdrowie i samopoczucie. Konsumenci, którzy dbają o siebie i świadomie się odżywiają, sięgają po produkty ekologiczne i te pochodzące od lokalnych producentów. Dlatego wychodząc naprzeciw potrzebom naszych klientów, wprowadzamy do oferty coraz więcej produktów z małych, lokalnych gospodarstw, aby każdego dnia zapewnić w ich diecie świeże, sezonowe warzywa i owoce. Chcemy, aby nasi klienci odkrywali z nami smak prawdziwej, naturalnej żywności pochodzącej z lokalnych i ekologicznych upraw – podkreśla Jakub Kuroń.

Kuroniowie Diety to firma diet pudełkowych nowej generacji, która na bazie rodzinnego doświadczenia buduje markę zgodną z najnowszymi trendami w światowej sztuce kulinarnej. Bogaty wybór diet został stworzony przez wyspecjalizowanych dietetyków klinicznych, tak aby dzięki naturalnym, lokalnym i sezonowym składnikom wspierać zdrowy styl życia klientów, a zarazem zapewniać im niezrównane doznania smakowe. Unikalna oferta firmy obejmuje diety od standardowej przez różne odmiany wegetariańskich po bezglutenową i bezlaktozową, a także  energetyzujące shoty na odporność. Oferta jest skierowana do osób, które chcą się zdrowo odchudzić, nie idąc na kompromisy smakowe, zyskać energię dzięki nieprzetworzonej żywności bez konserwantów i sztucznych dodatków czy po prostu nie mają czasu lub nie lubią gotować. Codzienna dostawa diety pod drzwi jest bezpłatna. Oprócz pomagania nam w kształtowaniu sylwetki fit Kuroniowie Diety wspierają również naszą odporność.   

Dla mnie jako dietetyka oprócz tabelek i wartości odżywczych ważne jest, z czego robimy nasze jedzenie, aby było dobrej jakości, ekologiczne i zdrowe. Pamiętajcie, że jesteśmy tym, co jemy, i każdy produkt, który spożywamy, potem nam się odwdzięczy. Zdrowe, regularne jedzenie wpływa na naszą odporność. Jeśli połączymy to z wysiłkiem fizycznym, zyskamy pewność, że będziemy na długie lata zdrowi. My w Kuroniowie Diety stawiamy na kiszonki i sezonowe warzywa. To one pomogą nam mniej chorować i zadbać o naszą odporność – mówi Gaja Kuroń, główna dietetyczka Kuroniów Diety.

Wsparcie lokalnej produkcji ma duży wpływ nie tylko na jakość żywności, ale również pozytywnie oddziałuje na środowisko naturalne i ochronę planety. Małe gospodarstwa używają mniej chemii, wybierając większą bioróżnorodność. Ponadto, kupując produkty lokalnie, przyczyniamy się do obniżenia emisji CO2 związanej z transportem żywności.

– Nasi klienci coraz częściej poszukują produktów, do których mają zaufanie. Dlatego podejmujemy działania w zakresie zaopatrzenia w naturalne składniki o najwyższych walorach smaku i bezpieczeństwa i zamierzamy zbudować sieć wyselekcjonowanych dostawców. Zapraszamy do współpracy lokalnych producentów, którzy dostarczą nam wysokiej jakości warzywa i owoce, które powstały z poszanowaniem środowiska naturalnego. Jeśli chcesz, aby marka Kuroniowie Diety stała się również twoją wizytówką, dołącz do nas! – zachęca Jakub Kuroń. 

Kiszony kalafior z burakami

Składniki:

  • 0,7 kg białej kalafiora
  • 1 burak
  • 3 ząbki czosnku
  • mały kawałek chrzanu

Solanka:

  • pół litra wody
  • pół łyżki soli kamiennej do przetworów
  • 1 łyżeczka cukru
  • 2 liście laurowe
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 10 ziaren czarnego pieprzu

Sposób przygotowania:

Przygotuj solankę: do zagotowanej wody dodaj pozostałe składniki. Wymieszaj do całkowitego rozpuszczenia się cukru i soli.

Kalafiora umyj, podziel na malutkie różyczki. Buraki umyj, obierz pokrój w drobną kostkę. Chrzan i czosnek obierz, pokrój w cieńsze plasterki.

Składniki ciasno układaj warstwami w słoju. Całość zalej solanką z przyprawami.

Odstaw w chłodne, zacienione miejsce na minimum 10 dni.

Translate »